A két pápa Budapesten

Kultúra – 2020. június 23., kedd | 17:42

Vecsei H. Miklós első rendezése A két pápa című darab lesz a Rózsavölgyi Szalonban – közölte a budapesti színház a Facebookon. A darabot Anthony McCarten írta, aki a történetből könyvet és filmforgatókönyvet is készített, a négyszereplős színpadi mű előbb volt meg a sokszereplős filmnél.

A filmet 2019 decemberében mutatta be a Netflix, és három jelölést is magáénak tudhatott az idei Oscar-gálán. XVI. Benedek pápát Anthony Hopkins, Jorge Mario Bergoglio bíborost, a későbbi Ferenc pápát Jonathan Pryce játszotta, a Rózsavölgyiben előbbit Jordán Tamás, utóbbi Lukács Sándor játssza majd.

Bár korábban Molnár Piroska azt mondta, visszavonul a színháztól, az előadásban ő alakítja majd Brigitta nővért, Sophia nővér szerepében pedig Trokán Annát láthatják a nézők.

A színház hozzáteszi: ez nem a film színpadi változata, nem is dokumentumjáték: XVI. Benedek és Bergoglio bíboros elképzelt vitáit mutatja be. „Jelentős témákat boncolgat, és nagyon is mer humoros lenni. Valós történések alapján készült, de nem a valóság hű ábrázolása a célja” – írták.

A bemutató szeptember végén lesz.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria