A Máltai Szeretetszolgálat egy nagyvállalattal együtt segíti az ukrajnai menekültek integrációját

Hazai – 2023. február 17., péntek | 17:56

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) munkáját a Continental AG hazai történetének legnagyobb egyösszegű adományával, több mint 21 millió forinttal segíti. A technikai vállalat az együttműködés keretében többek között az orosz–ukrán háborús konfliktus elől Magyarországra menekülők integrációs programját támogatja a segélyszervezet révén.

A Máltai Szeretetszolgálattal már korábban megkezdett közös munkát emeli most új szintre az anyacég egyik hazai leányvállalata, a Continental Automotive Hungary Kft. A technikai vállalat magyarországi gyáraiban dolgozó ukrán nemzetiségű munkatársai révén a társaság közelebbi rálátással bír a háború humanitárius következményeire, így az Ukrajna elleni orosz fegyveres agresszió kezdetének első évfordulójához közeledve egy olyan szervezet munkáját kívánta támogatni, amely hosszú távon segíthet a hazánkba menekülők integrációjában.

A Continental magyarországi kollégái már a mostani adományozást megelőzően, a háború 2022. februári kirobbanásakor is igazi közösségként mozdultak meg. Akkor néhány hét alatt összesen 82 doboz, közel 8 köbméter adományt gyűjtöttek össze az orosz–ukrán háború miatt szükséget szenvedőknek, melynek célba érését ugyancsak a Máltai Szeretetszolgálat biztosította.

Az együttműködés következő lépéseként, a most bejelentett több mint 21 millió forintos támogatás keretében a technológiai vállalat a konfliktus elől hazánkba menekülők integrációján túl 2023 folyamán több más cél megvalósítását is finanszírozza: így például a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatásához az MMSZ iskolaprogramja keretében vagy a mozgássérült fiatalok szállításához és táboroztatásához.

A jó ügy melletti kiállást és a korábbi együttműködés bővítését így kommentálta Kalmár Ákos, a Continental országos HR-vezetője: „Szomorú évfordulóhoz közeledünk. Cégünk az elmúlt egy évben számos módon nyújtott segítséget az ukrán közösségnek, illetve a nálunk dolgozó ukrán kollégáknak és családjuknak. A háború valószínű elhúzódásával azonban meg kellett találnunk a hosszú távú vállalati felelőségvállalás legmegfelelőbb módját. A segítségnyújtásban ezért a Máltai Szeretetszolgálattal működünk együtt a jövőben. Biztosak vagyunk benne, hogy az adományunk általuk a legjobb helyre kerül majd.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a menekülők humanitárius megsegítésén túl a hosszú távon Magyarországon maradó családok beilleszkedéséhez nyújt sokoldalú, gyakorlatias támogatást, hogy a jövőben ne szoruljanak segítségre, képesek legyenek önmagukról gondoskodni. Célunk, hogy a szülők megfelelő munkát találjanak, a gyermekek pedig sikeresen beilleszkedjenek az óvodai, iskolai környezetbe – mondta Győri-Dani Lajos, a segélyszervezet ügyvezető alelnöke. – A Continental támogatásával ezt a programot folytatjuk tovább.

*

A Continental AG úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy- és áruszállítás számára. Hazánkban a vállalat mintegy nyolcezer munkatársat foglalkoztat.

A cég magyarországi vállalatai Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben folytatnak tevékenységet.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria