A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai elismerésben részesültek március 15-én

Hazai – 2015. március 17., kedd | 16:08

Szalai László, az önkéntes orvoscsoport vezetője a XII. kerületi önkormányzat kitüntetését vehette át a nemzeti ünnepen, a bátor embereket példaképül állító köztéri portrésorozatban pedig két munkatársuk is szerepelt – tájékoztat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapja.

A március 15-ei ünnepi beszédet követően Fónagy János államtitkár és Pokorni Zoltán polgármester Hegyvidéki Közösségépítő Díjat adományozott Szalai László szemész főorvosnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi misszionárius orvoscsoportja vezetőjének.

A nemzeti ünnepet népszerűsítő óriásplakátokon és a kormány honlapján Tisztelet a bátraknak! címmel bemutatott szabadtéri portrékiállítás képein a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két munkatársa szerepelt.


Lutas Csaba több mint húsz éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese, az orvosi segédeszközöket javító és kölcsönző részleg vezetője. Olyan eszközöket juttat el a rászorulókhoz, mint az elektromos ágy, a kerekes szék vagy a járókeret. Ezek az eszközök komfortosabbá teszik a betegek mindennapjait, megkönnyítik az ápolók és ápoltak munkáját.


Dobos András közel két évtizede a Magyar Máltai Szeretetszolgálat betegszállítás-vezetője, mentős gépkocsivezető. A délszláv háború idején sebesülteket mentett, azóta is a betegszállítást szervezi és végzi a határon innen és túl.

Fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria