A megújult templomért adtak hálát Algyőn

Kishírek – 2022. július 4., hétfő | 16:37

Hálaadó szentmisét mutatott be Fazakas Attila, a Csongrád-Csanád megyei Algyő plébánosa a Szent Anna-templomban június 3-án, miután részben sikerült megújítaniuk a templomot az elmúlt hónapokban. Az algyői egyházközség a magyar templomfelújítási program keretében nyert 15 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást a korszerűsítésre.

A lelkipásztor prédikációjában kiemelte, nincs szebb dolog annál, mint Isten házát még szebbé tenni, vagyis azt a házat, ahol találkozni tudunk a Jóistennel, ahol megkeresztelik a gyermekeket, ahol szeretteinkért szentmisét mutatnak be, és ahol a templom csendje megnyugvást ad számunkra.

Nagyon fontos, hogy milyen környezetben tudjuk ezt megtenni. Igényes környezetet kell teremtenünk, mert ez segít abban, hogy a saját lelkünket közelebb tudjuk vinni Istenhez – fogalmazott Fazakas Attila, aki a szentmisén köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek megszépíteni a templomot.

A felújítási munkálatok során az épület Tisza felőli része speciális szellőzővakolatot és új festést kapott, megvalósult a csatornarendszer cseréje, felújították a bejárati ajtót, rendezték a templom körüli járdákat, a sekrestyét korszerű fűtéssel látták el, a belső térben kijavították a beázott falat, valamint a lábazat hibáit is orvosolták.

A kivitelezést végző vállalkozótól két ajándékot is kapott az egyházközség. A plébániát korszerű mosdóval látták el, míg a templomban a hívek évtizedes álmát váltották valóra: létrehozták a Boldogságos Szűz barlangját.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye/Délmagyar.hu

Fotó: Délmagyar.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria