A mi szerzetesünk: Éva nővér

Megszentelt élet – 2015. április 27., hétfő | 19:55

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Tóth Krisztina és Veres Gyöngyi Csompilla M. Éva nővért mutatják be.

A választás könnyű volt, a lencsevégre kapás viszont annál nagyobb fáradságunkba került, ugyanis menekül a fényképezőgép elől, ezen a képen is ketten erősen fogtuk le. :)

Éva nővér Boldogasszony iskolanővér, a Patrona Hungariae Általános Iskola tanítója, fejlesztő pedagógusa. Nagyon sokan szeretjük, akár itt az iskolában, ahol hétköznapjait tölti, akár vidéken, ahol hétvégente nehéz sorsú gyerekeknek az életébe visz fényt.

Pótolhatatlan a humora, felejthetetlenek és felüdítőek a poénos hozzászólásai, főleg egy-egy igencsak hosszúra nyúlt értekezlet alkalmával. Példaértékű a tanítás iránti elkötelezettsége, kreatív ötleteit minden esetben igényesen valósítja meg, sokoldalú személyiségével nemcsak oktatja, hanem neveli is a gyerkőcöket. Számunkra ezért is olyan hiteles a mindennapokban.

Segítőkész kolléga és vezető, őszintén érdeklődik és meghallgat, bármikor bármivel fordulhatunk hozzá. Az elképzeléseiben kitartó, ugyanakkor tud rugalmasan alkalmazkodni is, ha a körülmények úgy kívánják meg. Páratlan személyiség, élmény vele a közös munka.

Tóth Krisztina és Veres Gyöngyi

Kapcsolódó fotógaléria