A pápa imádkozik a libériai bányaomlás áldozataiért

2019. február 23. , szombat | 14:17

Ferenc pápa február 21-én, csütörtökön gyásztáviratot küldött Gbarnga püspökének, melyben szolidaritását fejezte ki a tragédiában érintett személyeknek. A Libéria északi részén február 15-én bekövetkezett bányaomlásban több mint negyven ember vesztette életét.

Ferenc pápa nagy szomorúsággal értesült a gbanipeai aranybányában történt szerencsétlenségről. Táviratában a Szentatya szívből jövő szolidaritását fejezi ki a tragédiában érintett személyeknek. Imádkozik azokért, akik szeretteiket gyászolják, valamint a mentésben részt vevő személyekért, akik segítik az áldozatokat. Az erő és a gyógyulás isteni áldásait kéri mindannyiukra.

A február 15-én a Libéria északi részén, Nimba tartományban található, illegálisan működő aranybányánál történt földomlásban több mint negyven személy vesztette életét.

A mentési műveletet nehezíti, hogy a terület nehezen megközelíthető, s problémát jelent a szükséges gépek odaszállítása.

A nyugat-afrikai ország államfője nemzeti katasztrófazónának nyilvánította a területet; a hatóságok elrendelték lezárását, a biztonság fenntartása és az illegális bányászat megelőzése érdekében. A libériai elnök, George Weah nemzeti gyásznapot rendelt el február 18-ára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáert adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19. , kedd
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

2019. március 19. , kedd