A pápa imádkozik a libériai bányaomlás áldozataiért

2019. február 23., szombat | 14:17

Ferenc pápa február 21-én, csütörtökön gyásztáviratot küldött Gbarnga püspökének, melyben szolidaritását fejezte ki a tragédiában érintett személyeknek. A Libéria északi részén február 15-én bekövetkezett bányaomlásban több mint negyven ember vesztette életét.

Ferenc pápa nagy szomorúsággal értesült a gbanipeai aranybányában történt szerencsétlenségről. Táviratában a Szentatya szívből jövő szolidaritását fejezi ki a tragédiában érintett személyeknek. Imádkozik azokért, akik szeretteiket gyászolják, valamint a mentésben részt vevő személyekért, akik segítik az áldozatokat. Az erő és a gyógyulás isteni áldásait kéri mindannyiukra.

A február 15-én a Libéria északi részén, Nimba tartományban található, illegálisan működő aranybányánál történt földomlásban több mint negyven személy vesztette életét.

A mentési műveletet nehezíti, hogy a terület nehezen megközelíthető, s problémát jelent a szükséges gépek odaszállítása.

A nyugat-afrikai ország államfője nemzeti katasztrófazónának nyilvánította a területet; a hatóságok elrendelték lezárását, a biztonság fenntartása és az illegális bányászat megelőzése érdekében. A libériai elnök, George Weah nemzeti gyásznapot rendelt el február 18-ára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

2019. május 21., kedd
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő