A pápa márciusi imaszándéka napjaink mártírjaiért, Krisztus tanúságtevőiért

Ferenc pápa – 2024. március 1., péntek | 9:46

Ferenc pápa márciusi imaszándéka: „Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az evangéliumért, bátorságukkal és missziós lendületükkel fertőzzék meg az Egyházat. Legyünk nyitottak a vértanúság kegyelmére.” A Szentatya ehhez kapcsolódó videoüzenetét február 29-én tették közzé.

„Ebben a hónapban szeretnék elmesélni nektek egy történetet, amely a mai Egyház tükre. Ez a hit egy kevéssé ismert tanúságtételének a története – mondja márciusi imaszándékáról készített videója elején Ferenc pápa. – Miközben Leszboszon egy menekülttáborban jártam, egy férfi azt mondta nekem: »Atyám, én muszlim vagyok. A feleségem keresztény volt. Terroristák jöttek országunkba, ránk néztek, és megkérdezték, hogy mi a vallásunk. Látták a feleségemet a feszülettel, és azt mondták neki, hogy dobja a földre. Nem tette meg, és elvágták a torkát a szemem láttára.«

Pontosan így történt. Tudom, hogy nem haragudott. Felesége szeretetről tett példájára összpontosított, Krisztus iránti szeretetére, amely arra késztette őt, hogy hűséges legyen mindhalálig.”

„Testvéreim, mindig lesznek vértanúk közöttünk – figyelmeztetett a pápa. – Ez annak a jele, hogy jó úton járunk. Egy hozzáértő ember azt mondta nekem, hogy ma több mártír van, mint a kereszténység kezdetén.

A vértanúk bátorsága, a mártírok tanúságtétele mindenki számára áldás.

Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az evangéliumért, bátorságukkal és missziós lendületükkel fertőzzék meg az Egyházat. Legyünk nyitottak a vértanúság kegyelmére” – kérte márciusi imaszándékában Ferenc pápa.

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria