A tiszta szerelemért imádkoztak Egerben

Hazai – 2017. október 19., csütörtök | 11:18

Az imaestet az egri Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában tartották október 18-án. A rendezvény az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség és az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda közreműködésével valósult meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Eger hívő közössége évek óta csatlakozik a szerelem tisztaságáért tartott imaestekhez, melyeket hazánk több városában megrendeznek ezekben a napokban a szentségi házasságokért és a megszületendő, valamint az abortuszok során megölt gyermekekért.

Az egyetemisták mellett Eger kollégiumaiból, egyházközségeiből és oktatási intézményeiből is érkeztek fiatalok az imaestre, valamint papnövendékek is jelen voltak.

A fiatalokat Füleczki István, az Eszterházy Károly Egyetem lelkésze köszöntötte. Kiemelte, a mai világban az egyik legfontosabb imaszándék az, ha valaki az ifjúság tisztaságáért és a szentségi házasságokért fohászkodik, majd rávilágított arra, hogy a tisztaság nem más, mint a megbánás nélküli életmód, amikor szabadon, örömmel és szeretettel éljük meg ezt az Úrtól kapott ajándékot.

Az egyetemi lelkész arra kérte a résztvevőket, hogy az oltár előtt elhelyezett tablóra ragasszák fel saját imaszándékukat – így a sok-sok különböző szándékot egy szívvel, egy lélekkel, egy élő közösségként ajánlották fel a szentmisében, melyet Ailer Gellért mutatott be Philippe-Marie Van Dael OSM kisegítő lelkész koncelebrálásával.

Ailer Gellért, aki jelenleg az egri Kisboldogasszony-templom plébániai kormányzója és a Redemptoris Mater Egyházmegyei Missziós Szeminárium vicerektora, szentbeszédében kiemelte, hogy aki a tisztaságot keresi, az kincset fog találni. Hivatás ez, amiben benne rejlik, hogy nem mi választottuk, hanem Isten adta nekünk, hiszen ez hívás az Ő részéről – mutatott rá Ailer Gellért, majd saját hivatásáról is tanúságot téve erősítette a jelenlévőket.

A zenei szolgálatot az egri Jézus Szíve-plébánia ifjúsági ének- és zenekara biztosította Boldogy-Szabó Levente előadóművész, zeneszerző és Füleczki István vezetésével.

A tavalyi imaesthez hasonlóan most is megérkeztek „Isten SMS-ei”: a részt vevő fiatalok húzhattak egy-egy szentírási részletet, és Füleczki István arra kérte őket, hogy a következő imaestig, ami már adventben (december 13-án este 7 órakor) a Líceumban lesz, gondolkodjanak ezen az üzeneten.

Forrás és fotó: Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria