A tokiói érsek az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetségének új főtitkára

Kitekintő – 2021. július 26., hétfő | 15:39

Tarcisio Iszao Kikucsi tokiói érseket választották meg az ázsiai püspökök szövetségének (Federation of Asian Bishops’ Conferences, FABC) új főtitkárává. A főpásztor Stephen Lee Bun-Sang makaói püspököt követi a pozícióban – adja hírül a CBCP News, a Fülöp-szigeteki püspökök hírügynöksége.

Az 57 éves japán főpásztort az Isteni Ige Társaságában (verbiták) szentelték pappá 1986-ban. Papi szolgálatát Ghánában, a korofiduai egyházmegyében kezdte. Ő lett ezzel az első japán pap, aki Afrikában szolgált misszionáriusként.

1999-ben megválasztották a verbiták japán provinciálisának. 2004-ben II. János Pál pápa Niigata püspökévé nevezte ki. Ezt a tisztségét egészen 2017. október 25-ig töltötte be, amikor Ferenc pápa rábízta a tokiói érsekség vezetését.

Jelenleg a japán katolikus karitász (Caritas Japan) vezetője is. 2011 és 2019 között az ázsiai regionális karitászt igazgatta. Tagja a Népek Evangelizációja Kongregációjának, illetve az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetsége Emberi Fejlődés Hivatalának.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria