Iskolai projekt Pécsen: A város peremén is van esélyed

Hazai – 2015. május 23., szombat | 15:09

Udvardy György pécsi megyéspüspök is részt vett május 22-én „A város peremén is van esélyed” elnevezésű projekt zárórendezvényén a pécsi Néri Szent Fülöp Általános Iskolában – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda fejlesztései az elmúlt három évben rendkívül látványosak, és a keleti városrész felzárkózását szolgálják. Az intézmény három éve került a Pécsi Egyházmegye kezelésébe.

A közelmúltban 30 millió forintos pályázati forrásból megvalósított A város peremén is van esélyed felzárkóztatási konstrukció alapvető célja, hogy a közoktatási intézmények alkalmassá váljanak a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, köztük roma diákok eredményes nevelésére-oktatására, támogassák iskolai sikerességüket. A program keretében lehetőség nyílik egyrészt mintaértékű programok továbbfejlesztésére, másrészt bevált programok átvételére.

Czimmer Tamás igazgató elmondta: „Célunk, hogy a nehéz körülmények között élő diákjaink megismerjék hazánkat és más országokat is, hogy kilépjenek a Hősök terének környezetéből. Erre az intézmény segítsége nélkül nem lennének képesek.”

A program során a tanulók eljutottak hét nemzeti parkba, jártak római, barcelonai és erdélyi iskolákban, valamint nyári táborokban vehettek részt.

Az intézmény Innovatív Iskola pályázata már korábban lezárult. Ennek keretében a diákok megismerhették a média korszerű használatát, valamint idegen nyelvű táborokat és elsősegélynyújtó tanfolyamokat is szerveztek számukra.


A most befejezett A város peremén is van esélyed projekt mellett a Határtalanul és további két testvériskolai program fut még. A projektek összköltsége 120 millió forint. Az iskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék hazánk és a szomszédos országok épített örökségét és kulturális értékeit.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria