A Vörösmarty Színház is csatlakozik a keresztény évad bemutatóihoz

Kultúra – 2019. április 24., szerda | 11:33

Következő évadával fontos eseményt vezet fel a Magyar Állami Operaház: a 2020-ban Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Ennek előhangjaként keresztény évadot hirdetnek, amihez három bemutatóval csatlakoznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezői is.

A Magyar Állami Operaház felújításának idején az Erkel Színházban és a frissen nyílt Eiffel Műhelyházban a bibliai történetekhez szorosan kötődő, de a keresztényi eszméket és értékeket közvetettebb módon feldolgozó, vagy éppen azokkal vitázó alkotások is színpadra kerülnek.

Az Operaház a keresztény évad bemutatóival az operairodalom több mint négyszáz évét szemlézi Monteverditől egészen a kortárs művekig.

Karol Wojtyła Az aranyműves boltja című verses párbeszédét a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együtt mutatja be az Operaház Szikora János rendezésében az Eiffel Műhelyházban. A teátrum vezetője szintén itt rendezi meg a 2014-es bemutatót követően újra Richard Strausstól az Árnyék nélküli asszonyt.

Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház fizikai színház tagozatvezetője pedig Bach basszushangra írt Krisztus-kantátáiból Keresztkantáták címmel rendez monodramatikus színpadi változatot.

Forrás és fotó: iec2020.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria