A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ünnepi eseményei Kecskeméten

Hazai – 2014. szeptember 16., kedd | 12:10

Terményáldást, ünnepi adományosztást és jubileumi ünnepséget is szervezett szeptember elején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezete – tájékoztat a Máltai.hu.

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia, a Kecskeméti Gazdakör és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat városi szervezete szeptember 5-én ünnepélyes terményáldást tartott a kecskeméti nagytemplomban, amelyen részt vettek a társegyházak képviselői, a város alpolgármesterei és képviselői is. A terményeket megáldották a történelmi egyházak képviselői.

Az ünnepségen közreműködött a Barátok együttes, majd szentmise bemutatásával zárult a hálaadás. Ezt követően a gazdák és az ünnepség résztvevői meglátogatták terménykosaraikkal a történelmi egyházak templomait. A rendezvényt a Kecskemét Városi Civil Kerekasztal támogatta.

* * *

A máltai szeretetszolgálat kecskeméti szervezete szeptember 8-án péksüteményt és almát osztott a város valamennyi általános iskolájában. A Fornetti Kft. jóvoltából több mint ötezer gyermeknek jutott péksütemény, az ételadományt a máltai önkéntesek és munkatársak hatvanfős csapata reggel fél 6-tól csomagolta.

* * *

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben ünnepli megalakulásának 25 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból szentmisét tartottak Kecskeméten mindazokért, akik az elmúlt negyedszázadban a szervezet életének részesei voltak, de már nem lehetnek a többiekkel. Az ünnepi szentmisét a szolgálat főünnepén, a Filermói Boldogasszony napján, szeptember 8-án a kecskeméti nagytemplomban tartották a társegyházak képviselőinek részvételével.

Az alkalom tiszteletére a megjelenteket Szemereyné Pataki Klaudia és Mák Kornél alpolgármesterek köszöntötték. A szentmisén közreműködött az Aurin kórus Durányik László Kodály Zoltán-díjas és Csokonai alkotói díjas tanár vezetésével.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria