Adventi énekverseny Debrecenben

Kishírek – 2019. december 4., szerda | 13:20

Adventi énekversennyel kezdték a Jézus Krisztus születésére várakozás időszakát a debreceni hittanos gyermekek november 30-án, Szent András apostol ünnepén a Szent Anna-székesegyházban.

A több mint hatvan gyermek éneke méltó várakozásra hangolta a jelenlévő közönséget, hitoktatókat, tanárokat és családtagokat. A versenyzők négy korcsoportban, óvodáskortól egészen iskolás korig indultak a megmérettetésen.

A verseny kezdetén Krakomperger Zoltán, a Szent Anna-székesegyház plébánosa buzdította a gyermekeket. A plébános megköszönte a versenyzőknek, hogy adventi énekükkel visszatükrözik azt a vágyakozást, amely az előttünk élők lelkét sok-sok évszázaddal korábban áthatotta, hogy mi is éber, odaadó várakozással várjuk az Istentől megígért Szabadító eljövetelét.

„Az énekverseny gyermekhangon ezt a vágyakozást akarja bennünk felkelteni, amely a felnőtteket nemcsak megfiatalítja, hanem segíti, hogy az adventi időszak bensőségesebb megélésének tulajdonítsanak nagy jelentőséget – hangsúlyozta Krakomperger Zoltán. – A Krisztusban hívő ember adventi időszakának sajátos velejárója, hogy nem akar áldozatul esni a felszínes készülődésnek, hanem a mélységet választja, amit az összes adventi ének kifejez. Így ez az énekverseny nem más, mint egy lelkigyakorlat, amit most a gyermekek tartanak a felnőtteknek.”

Az esemény főszervezője és moderátora Feketéné Nagy Magdolna hitoktató volt. A teljes tudósítás, valamint a zsűri és a díjazottak névsora ITT olvasható.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria