Adventi hangverseny a Gál Ferenc Főiskola szarvasi pedagógiai karán

Hazai – 2015. december 23., szerda | 8:08

A Gál Ferenc Főiskola óvodapedagógus és tanítószakos hallgatói hosszú évek óta hangversennyel teszik ünnepibbé, emelkedettebbé az adventi időszakot Szarvason. Idén december 9-én rendezték meg az eseményt.

A nagyteremben először János evangéliumából idézték Jézus születését, majd Gedó Gabriella, Markóth Nikoletta, Szalai Mónika és Varga Zsanett Urbán Péter: Hullassatok egek kezdetű művét, valamint egy régi francia karácsonyi dallamot, az In dulci jubilo-t énekelték.

Az első évfolyamosokból álló kórus a Glória szálljon a mennybe fel kezdetű karácsonyi kánont, és Zsasskovszky József: Karácsonyi pásztordal-át adta elő. A zeneművek között néhány adventi-karácsonyi költemény is megszólalt: az első éves óvodapedagódus hallgatóik tolmácsolták Szőnyi Benjamin, Túrmezei Erzsébet, Babits Mihály, József Attila és Sík Sándor verseit.

A másod- és harmadévesek – Móra Ferenc meséje alapján Orbán Éva szövegkönyvére és Szőnyi Erzsébet zenéjével – A didergő király történetét elevenítették fel egy kiváló előadásban. A hallgatókat felkészítette és zongorán kísérte Bartáné Góhér Edit tanárnő. A másodéves óvodapedagógusok C csoportja két 16. századi táncot (Gagliarda és Sarabande) furulyázott. A Sarabande szólistája Buzi Hajnalka volt, zongorán kísért Tamás Margit tanárnő.

Befejezésül három karácsonyi, újévi népdalt énekeltek el, amelyeket Kozma Réka hallgató citerán kísért: „Azért friss, jó egészséget, bort, búzát és békességet Adjon Isten bőven ez új esztendőben!”

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria