Aki homlokon csókolta Ferenc pápát

Ferenc pápa – 2020. február 20., csütörtök | 19:15

A február 19-i általános kihallgatás után bejárta az internetet az a gyengédséget sugárzó fotó, amelyen egy kék kapucnis férfi homlokon csókolja a pápát, aki éppen a szelídséget dicsérte aznap tanításában, azt a szelídséget, amely ennek a férfinak éppen a legjellemzőbb tulajdonsága.

Ki ez az ember? Egy fogyatékkal élő 49 éves férfi, Philippe Naudin, aki a francia karizmatikus mozgalom egyik csoportjával érkezett Rómába, a 89 éves francia színész, Michel Lonsdale kíséretében (aki az Emberek és istenek című filmben Luc testvért játszotta).

Tárt karokkal várta Ferenc pápát, aki odalépett hozzá, hogy üdvözölje.

Ferenc pápa a találkozás előtt a katekézisében hangsúlyozta: „A szelídség képes megnyerni a szívet, megmenteni a barátságokat és sok minden mást, mert igaz, hogy az emberek haragra gyulladnak egymással szemben, de aztán megnyugszanak, átgondolják a dolgokat, és visszatérnek a régi kerékvágásba. Így lehet a szelídséggel újjáépíteni.”

Philipe gyermekkori agyhártyagyulladás következtében szenvedett agykárosodást. 1978-ban, hétéves korában édesanyja elvitte egy lourdes-i zarándoklatra, ahol valóságos csoda történt vele: ott állt fel először a kerekesszékből, és a hazaúton kimondta első szavát is: „mama”. Attól kezdve megvalósította álmát, színdarabokban szerepelt. A lourdes-i barlangba járó betegkísérő önkéntesek közül is többen felismerték a fotón, mert gyakran segíti az önkénteseket a beteg zarándokok gondozásában. Philippe egyébként koldulni szokott, gyakran kéreget templomok előtt.

Forrás: Lalucedimaria.it; 

Fotó: Twitter/Antonio Spadaro

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria