Állások közös értékek mentén – Megújult az Egyházi Állásportál

Hazai – 2023. november 27., hétfő | 16:45

A Piarista Kilátó Központ egyházi álláslehetőségeket kínáló honlapja új szolgáltatással bővült, novembertől frissebb megjelenéssel, dinamikusabb háttérrendszerrel működik tovább.

Az álláskeresők és a hirdetők számára továbbra is ingyenesen használható az Egyházi Állásportál, amely novembertől új, az eddig megszokottnál dinamikusabb működést biztosító háttérrendszerrel és frissebb megjelenéssel érhető el. A felület a felhasználók körében korábban végzett felmérés eredményeinek megfelelően újult meg, illetve azokra reagálva bővült szolgáltatási palettája is: új szolgáltatásként többek között a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak, pályakezdőknek, állásukat elvesztett embereknek kínál célzott, a sikeres álláskeresést támogató tartalmakat. A portál megjelenése letisztultabb, menürendszere pedig strukturáltabb, könnyebben áttekinthető lett.

Az Egyházi Állásportálon hirdető munkáltatók a megszokott módon érhetik el és kezelhetik hirdetéseiket.

Az egyhaziallas.hu oldalt 2023 első háromnegyed évében havonta átlagosan 18 ezer felhasználó látogatta; az álláskeresők összesen több mint 1440 aktív hirdetés között böngészhettek. A hirdetők száma 2023 novemberében meghaladta a nyolcszázötvenet. Idén havonta átlagosan 8 intézmény regisztrált új hirdetőként az oldalon. A portál Facebook-követőinek száma 13 ezer.

Az Egyházi Állásportált 2015-ben, az „1 ház, 7 rend, 1 küldetés” elnevezésű uniós pályázat keretében hét, közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrendből álló, a Piarista Rend Magyar Tartománya vezette konzorcium hívta életre. A már születésekor is hiánypótló portál azzal a céllal jött létre, hogy koncentráltan nyújtson álláshirdetési szolgáltatást a vallásos értékrend mellett elköteleződött vagy erre nyitott álláskeresőknek, illetve a történelmi egyházak által fenntartott intézményeknek. 2020-ban a portál fenntartási időszaka lejárt, működtetése bizonytalanná vált. A Piarista Rend Magyar Tartománya ekkor kérte fel a Piarista Kilátó Központot, hogy új tulajdonosként üzemeltesse tovább az Egyházi Állásportált.

A Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ (Piarista Kilátó Központ) egyik kiemelt feladata, hogy hiteles munkaerőpiaci információkkal segítse azokat, akik munkavállalás előtt állnak, elvesztették a munkájukat, vagy munkahelyváltásra készülnek. A támogatómunka fontos része, hogy az intézmény a lehető legfrissebb állásajánlatokkal is segítse az érdeklődőket. A Vácon működő központ célja, hogy a megvalósult fejlesztések eredményeit folyamatosan monitorozva biztosítsa az Egyházi Állásportál stabil működését, illetve az újként jelentkező hirdetői és álláskeresői igényekre reagálva, azok mentén tervezze a portál további fejlesztését, szolgáltatási palettájának bővítését.

Forrás: Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ

Illusztráció: Egyházi Állásportál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria