Assisiben találkoztak a piarista nővérek

2019. április 10., szerda | 15:52

A Piarista Nővérek Kongregációja rendi elöljárói március 30–31-én Assisiben találkoztak, hogy kidolgozzák az előttük álló öt év programját.

A tavalyi általános káptalan óta eltelt esztendőben lezajlottak a tervezés munkálatai. A rendi elöljárók a generális anyával valamennyi közösséget meglátogatva megtartották a kánoni vizitációt is. Ezek során valamennyi piarista nővér személyesen is bekapcsolódott a rend jövőtervezési programjába, ugyanakkor az elöljáró nővérek teljes képet nyerhettek a három kontinensen működő, a rendet alapító Boldog Celestina anya lelkiségét megélő nővértársaik életéről, munkájáról, hétköznapjairól és ünnepeiről egyaránt.

A rendi szintű vezetői találkozón részt vett Kürti-Bokor Judit nővér is, aki a lelki és közösségi életért felelős generális asszisztensi feladatai mellett a folyamatban lévő hat évben a rend ökonómusa is.

A mostani találkozó során a nővérek legfőbb célja, hogy a rend jövőjével kapcsolatos elképzelésekből megvalósítható programot készítsenek, amelynek segítségével személyesen és közösségi szinten is kitapinthatóvá és alakíthatóvá válik a Piarista Nővérek Kongregációjának jövője.

Szöveg és fotó: Tóth Borbála piarista nővér, Nagykároly/Piarista.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: szerzetesek
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle