Assisiben találkoztak a piarista nővérek

Megszentelt élet – 2019. április 10., szerda | 15:52

A Piarista Nővérek Kongregációja rendi elöljárói március 30–31-én Assisiben találkoztak, hogy kidolgozzák az előttük álló öt év programját.

A tavalyi általános káptalan óta eltelt esztendőben lezajlottak a tervezés munkálatai. A rendi elöljárók a generális anyával valamennyi közösséget meglátogatva megtartották a kánoni vizitációt is. Ezek során valamennyi piarista nővér személyesen is bekapcsolódott a rend jövőtervezési programjába, ugyanakkor az elöljáró nővérek teljes képet nyerhettek a három kontinensen működő, a rendet alapító Boldog Celestina anya lelkiségét megélő nővértársaik életéről, munkájáról, hétköznapjairól és ünnepeiről egyaránt.

A rendi szintű vezetői találkozón részt vett Kürti-Bokor Judit nővér is, aki a lelki és közösségi életért felelős generális asszisztensi feladatai mellett a folyamatban lévő hat évben a rend ökonómusa is.

A mostani találkozó során a nővérek legfőbb célja, hogy a rend jövőjével kapcsolatos elképzelésekből megvalósítható programot készítsenek, amelynek segítségével személyesen és közösségi szinten is kitapinthatóvá és alakíthatóvá válik a Piarista Nővérek Kongregációjának jövője.

Szöveg és fotó: Tóth Borbála piarista nővér, Nagykároly/Piarista.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria