Átadták a diplomákat a Veszprémi Érseki Főiskolán

Hazai – 2024. július 9., kedd | 9:00

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Veszprémi Érseki Főiskola július 6-án. Az elmúlt tanévben ötvenkét hallgató szerzett diplomát, kilencen alapképzési, negyvenhárman pedig szakirányú továbbképzési szakon végeztek sikeresen.

Polgárdy Imre, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta: minden ember arra hivatott, hogy megtalálja helyét a világban és boldoguljon. Szerinte méltó életet csak hitben, erős emberi kapcsolatokban lehet élni, amihez a Veszprémi Érseki Főiskola biztos alapokat ad. Arra bátorította a végzősöket, hogy ne féljenek az esetleg bezáruló ajtóktól, hanem lássák meg az új lehetőségeket.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere a tudás megszerzése és a személyes fejlődés fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy a megszerzett tudás és tapasztalat segít eligazodni a világban, és hogy a végzősök hivatása nem csupán munka, hanem elkötelezettség az emberek testi-lelki jóléte iránt. Hangsúlyozta, hogy a tudás önmagában kevés, ha nem párosul szeretettel és alázattal.

Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora az engedelmesség fontosságát emelte ki, és beszélt a karrierépítés és a hivatástudat által vezérelt munka közötti különbségről.

Navracsics Judit, a Pannon Egyetem Humántudományi Karának dékánja a két intézmény közötti szakmai kapcsolatot méltatta. Elmondta, hogy mindkét intézmény célja a társadalmi feszültségek oldása és az emberek közötti kapcsolatok javítása.

Sebestyén József, a főiskola rektora a főiskola szakkínálatának bővítéséről és az új szolgáltatások megvalósításáról beszélt. Kiemelte, hogy a 2023/24-es tanévre mintegy kétszáz hallgató iratkozott be, ami kétszeres növekedés a korábbihoz képest. Új alap- és mesterszakok indultak, és a következő tanévben várhatóan több mint háromszáz hallgatójuk lesz, amivel a Veszprémi Érseki Főiskola a Dunántúl legnagyobb katolikus felsőoktatási intézményévé vált.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria