Átadták a Szent Mór Iskolaközpont új tagóvodáját Pécsett

Hazai – 2019. november 22., péntek | 19:10

Ünnepélyes keretek között átadták a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont új, 1200 négyzetméteres tagóvodáját. A Káptalan utcai intézmény száz óvodás befogadására képes.

Az ünnepélyen beszédet mondott Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Nagy Andrea, a Szent Mór Iskolaközpont igazgatója, a felszólalások között pedig a nagycsoportosok adtak műsort.

Udvardy György beszédében felidézte azokat a perceket, amikor évekkel korábban egy kopár, betonoszlopokkal „díszített” terület állt a mai modern épület helyén. „Nagyon jó látni, hogy a tervek megvalósultak, hogy mindaz, amit elképzeltünk, valóság lett, és a gyermekek fejődését szolgálhatja.”

A pécsi apostoli kormányzó gondolataihoz hasonlóan Soltész Miklós is visszaemlékezett az óvoda egykori területére, majd kifejezte köszönetét az érseknek, amiért fontos kérdésként kezeli a Pécsi Egyházmegye településein lévő közoktatási intézmények fejlesztéseit, beleértve a vidéki és városi településeket.

Az ünnepélyes átadón Nagy Andrea igazgató arra kérte a jelen lévő óvodásokat, hogy fogadják meg: minden játékot kipróbálnak majd.

Udvardy György és Hoppál Péter országgyűlési képviselő  több labdával megajándékozta a kicsiket, akiket ezután nehéz volt csendre bírniuk az óvónőknek az óvoda megáldásának idejére.

Tomposné Kovács Edit, a Szent Mór Iskolaközpont új tagóvodájának intézményvezetője a Pécsi Egyházmegye portáljának elmondta: „Mivel gyönyörű, nagy udvarunk, tornaszobánk van, így a mozgásfejlesztésre mindenképp kulcskérdésként tekintünk – sajnos a korábbi épületünkben erre nem volt lehetőség. Valamint szeretnénk mi is zöld óvoda lenni, és ennek érdekében jobban odafigyelni a teremtett világ védelmére a gyermekekkel együtt.”

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria