Az angol püspökök a lélegeztetőgépen levő Alfie Evans esetéről

Kitekintő – 2018. április 20., péntek | 11:47

Az angol püspökök közleményt adtak ki április 18-án, azt követően, hogy Ferenc pápa fogadta Thomas Evanst, a 23 hónapos, súlyos neurológiai betegségben szenvedő kisfiú, Alfie Evans édesapját.

„Szívünk Alfie Evans szüleivel van, és imádkozunk érte, valamint mindazokért, akik mindent megtesznek, hogy gondoskodjanak a gyermekről.” Az angol püspökök védelmükbe veszik a kórházat is, ahol a gyermeket ápolják. „El kell ismerni a kórház szakmaiságát és a súlyos beteg kisgyermekekről való gondoskodását. Bizonyosak vagyunk abban, hogy az intézmény munkájával kapcsolatban megjelent kritikák alaptalanok, és ezt az ott működő káplánon keresztül tudjuk.”

Az angol püspökök arra a felajánlásra, hogy a római Bambino Gesù kórház készen áll Alfie kezelésére, így reagálnak: „A római kórház képviselőinek a brit bíróságok előtt kell megjelenniük, ahol a döntő határozatok születnek eltérő vélemények esetében, mérlegelve az orvosi érveket, hogy kivételt tegyenek ebben a tragikus esetben.” Közleményüket azzal zárják, hogy a Szentatyával együtt imádkoznak, hogy szeretettel és realista módon tegyenek meg mindent Alfie kísérése érdekében.

Ferenc pápa április 18-án reggel a vatikáni Szent Márta-házban fogadta Thomas Evanst, a kis Alfie édesapját. A kisgyermek neurodegeneratív, vagyis az idegsejtek leépülését eredményező ismeretlen betegségben szenved, és a liverpooli gyermekkórházban ápolják. Az orvosok le akarják kapcsolni a gépekről, amelyek életben tartják. Szülei azonban szeretnék átszállítatni kisfiúkat a római Bambino Gesù kórházba, amely készen áll befogadására és ellátására haláláig. Az átszállítást az orvosok és a bírók is megtagadták. Az ügyben a legfelsőbb bíróság döntésére várnak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria