Az egyházmegyei karitász nyugdíjba vonuló munkatársát köszöntötték a győri püspökségen

2019. február 11., hétfő | 11:31

Pappné Szerencsi Marietta, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese, majd elkötelezett munkatársa hosszú szolgálat után idén januárban nyugdíjba vonult. Február 6-án Veres András megyéspüspök és a püspökség munkatársai is elbúcsúztak tőle.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Pappné Szerencsi Marietta nyugdíjba vonulása alkalmából január 23-án búcsúzott el a győri karitász közösségétől. Marietta a 2011-ben kiépülő egyházmegyei karitász egyik első munkatársa volt. Nehéz körülmények, szűkös lehetőségek között találta meg a segítés módját; a hozzá bekopogtató rászorulók nemcsak tárgyi adományt, hanem egy-egy jó szót, törődést is kaptak tőle. A 2014-től épülő egyházmegyei karitászközpont otthonossá tételébe nagy lelkesedéssel vetette bele magát, meghatározó részt vállalt a szervezet jelenlegi működési rendjének kialakításában. Munkatársai, szerettei és a rászorulók örömmel tapasztalták: a karitász Mariettának családja után a második hivatásává vált. Marietta most, hogy nyugdíjba vonult, gyarapodó családjának szenteli idejét, de önkéntesként visszavárják a közösségbe.

Február 6-án Veres András győri megyéspüspök és a püspökség munkatársai köszöntötték Mariettát. A főpásztor megköszönte sokéves hűséges és kitartó szolgálatát. „A szegények ügyét mindig sajátjának érezve kezdetben szűkebb közösségében, majd a karitász önkénteseként, majd munkatársaként fáradhatatlan türelemmel és segítőkészséggel szolgálta a rászorulókat – méltatta Pappné Szerencsi Mariettát a megyéspüspök. – Munkatársaival együtt kialakította a segélyezés és az adományok fogadásának rendjét. Megszervezte az egyházmegyei karitászcsoportok kapcsolattartását, valamint a helyi és országos karitászakciók lebonyolítását, példamutató pontossággal végezve ezek elszámolását. Szolgálatkész személye biztosan hiányozni fog kollégáinak és a rászorulóknak egyaránt.”

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Bátayné Somogyváry Zita, Paksa Balázs, Varga Gábor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle