Az élet útját mutatod nekem – Kötetbe gyűjtötték Székely János püspök lelki tanácsait

Kultúra – 2020. október 11., vasárnap | 12:41

Az élet útját mutatod nekem – A lelkiatya válaszai címmel a Martinus Kiadó gondozásában megjelent kötetben a szombathelyi megyéspüspök az elmúlt években a Keresztény Élet portálon közzétett lelki tanácsait gyűjtötték össze.

A vallását komolyan gyakorló ember is kerülhet néha olyan helyzetbe, hogy legjobb szándéka ellenére sem látja tisztán, mit tegyen, hogy Isten akaratát kövesse. Ilyenkor a legbiztosabb útjelzőnk a lelkiatyánk. Ha a tőle kapott tanácsokat követjük, biztosan jó úton járunk. Az olyan lelkiatya pedig, aki nemcsak mutatja az utat, hanem élete példájával lendületet is ad a haladáshoz, különösen nagy ajándék és nagy kincs.

Az elmúlt hat évben Székely János püspöknek a Keresztény Élet portálon keresztül feltett kérdésekre adott válaszait olvashatjuk összegyűjtve ebben a kötetben. A kérdések és az azokra adott válaszok az élet minden területét felölelik: Egyház és társadalom, család és hivatás, szentségek, keresztény viselkedés, teológia, erkölcs, lelkiélet, katolikus előírások, házasság, problémák a házasságban, szexualitás, gyermekvállalás.

A kérdések lehet, hogy éppen a mi kérdéseink is… Választ kaphatunk rá, a lelkiatya, Székely János püspök segítségével. Életünk útján, küzdelmeinkben legyen útmutató ez a könyv.

A könyv megvásárolható a Martinus Könyvesboltban (Szombathely, Berzsenyi tér 3.).

Forrás és fotó: Martinus Kiadó

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria