Az ír énekes pap elkápráztatta az esküvői vendégeket – VIDEÓVAL

Kitekintő – 2014. április 11., péntek | 19:00

Ray Kelly atya nagy meglepetést szerzett a múlt hétvégén egy fiatal párnak, amikor az esküvői szertartáson egyszercsak elénekelte nekik Leonard Cohen talán legnépszerűbb dalának, a Hallelujah-nak személyükre szabott változatát – tájékoztat a BBC internetes hírportálja.

 

A You Tube-ra több verzióban is felkerülő videó négy nap alatt több milliós nézettségre tett szert.

A Meath megyei Oldcastle-ben szolgáló plébános a BBC Radio Ulster egy műsorában elmondta: a házasulandók mit sem sejtettek.

„A helyiek tudják, hogy szoktam énekelni esküvőkön, temetéseken, vagy amikor külön felkérnek rá, de a fiatal pár nem tudott erről – a menyasszony, Leah Dublinból való, a vőlegény, Chris pedig Cookstownból. Egy közeli szállodában tartották a lagzit, így esett a választásuk a mi templomunkra.

Mikor elpróbáltuk a szertartást csütörtökön, mondtam nekik: előfordulhat, hogy én is énekelek majd valamit. Leah, a menyasszony elmosolyodott, azt mondta: persze, rendben – de nem hiszem, hogy túlságosan komolyan vette a dolgot.”


A videót készítő cég munkatársa, Patrick Rushe elmondta: meglepte a hihetetlen online népszerűség. A vendégekhez hasonlóan ő is megdöbbent, amikor felcsendült Cohen dala a templomban:

„A Sonlight nevű zenekar szolgáltatta a zenét az esküvőn, és épp befejeztek egy számot, amikor az atya elkezdett énekelni – az emberek nem tudták eldönteni, honnan szól a zene, a zenészek meg rázták a fejüket, hogy nem, nem ők játszanak.”

„Leah és Chris már Mexikóban van nászúton, de elküldtem nekik a linket, hogy lássák, mekkora népszerűségnek örvend a videó.”

Kelly atya igazából profi énekes, aki jelenleg harmadik albumának felvételein dolgozik. „Mindig azt mondom, hogy ez tényleg az utolsó fellépés lesz, hiszen idén 25 éve hogy pappá szenteltek – de ezzel tudok adományokat gyűjteni a helyi karitatív szervezeteknek” – nyilatkozta Ray Kelly. – „Szeretek énekelni, de nem foglalkoznék ezzel egész életemben, szeretem a plébánosi teendőimet. Azt gondolom, a tehetség ajándék, és ha kapsz egy ilyen ajándékot, oszd meg másokkal.”

Magyar Kurír