BALAKAT – Harmadszor rendeznek szentségimádási hétvégét a Balatonnál Bódi Mária Magdolna emlékére

Hazai – 2020. június 25., csütörtök | 13:02

Harmadik alkalommal szerveznek június 26. és 28. között ötvenórás szentségimádási hétvégét a Balatoni Katolikus Találkozó (BALAKAT) fiatal szervezői a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébánián Bódi Mária Magdolna vértanú tiszteletére.

Ötvenórás szentségimádás

Krisztus, Balaton, barátok: ezek talán a legfőbb alkotóelemei a balatonfűzfői szentségimádási hétvégének, melynek során ötven órán át folyamatosan lehetőség nyílik rá, hogy egy egészen különleges környezetben, a nyári Balatonnál találkozzunk Jézus Krisztussal.

Az esemény szervezőcsapatának fiatal tagjai, Tóth Eszter, Orosz Bálint és Palásti Bálint a balatonfűzfői Jézus Szíve-templom plébánosával, Laposa Norberttel együtt munkálkodnak azon, hogy egy olyan, elmélyülést szolgáló környezetet biztosítsanak, melyben a résztvevők Isten kegyelméből valóban közel kerülhetnek Jézus Krisztushoz, megmerítkezve az Ő jelenlétében.

A szentségimádási hétvége a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébániatemplomban, június 26-án 18 órakor kezdődik a nyitó szentmisével, melyet Udvardy György veszprémi érsek celebrál. Az ötvenórás szentségimádás június 28-án 20 órakor zárul. A részletes idei program ITT érhető el.

Bódi Mária Magdolna

A szentségimádási hétvége névadója, Bódi Mária Magdolna (1921–1945) egy célnak élt: Krisztushoz akart tartozni. Származása miatt nem csatlakozhatott egyetlen egyházi rendhez sem, azonban szüzességi fogadalmát élete árán is megtartotta.

Magdi az 1938-as eucharisztikus kongresszusra készülve látogatott el egy lelkigyakorlatos hétvégére, ahol tudatosult benne a vágy, miszerint Krisztus jegyesévé szeretne válni. Bódi Mária Magdolna élete utolsó éveinek fontos helyszíne volt Balatonfűzfő, ahol gyári munkáslányként dolgozott, ezért tiszteletből viseli a balatonfűzfői szentségimádási hétvége a boldoggá avatás előtt álló vértanú nevét.

Kerékpáros zarándoklat: bringával az Oltáriszentséghez

A Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégéhez idén biciklis zarándoklat is kapcsolódik, mely a Veszprémi Főegyházmegye ifjúságpasztorációs irodája, a Mária Út és a Mária Rádió szervezésében, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága támogatásával valósul meg. A szentségimádási hétvége második napján, június 27-én szombaton reggel 8.30-kor Veszprémben a Szent Mihály-bazilikánál, Balatonfüreden pedig a Krisztus Király-templomnál találkoznak a résztvevők, akik 9 órakor vágnak neki a kerékpáros zarándoklatnak. A tervek szerint a csoportok Balatonalmádiban, a Szent Imre-templomnál találkoznak, ahonnan 11 órakor, immár közösen folytatják útjukat Balatonfűzfőre. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, azokat is, akik útközben csatlakoznának a zarándokokhoz. A zarándoklatról további információk a Facebookon érhetők el: https://bit.ly/2Z5QxvK

Forrás: Leitner Veronika/BALAKAT

Fotó: BALAKAT

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria