Bécsi terrortámadás: Veres András részvéttávirata Schönborn bíborosnak

Hazai – 2020. november 3., kedd | 13:40

November 2-án, hétfőn este terrortámadás történt Bécsben: lövöldözni kezdtek a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. A támadásban az eddigi információk szerint öt ember vesztette életét és tizenheten megsebesültek. Az alábbiakban Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke részvétnyilvánító levelét tesszük közzé.

Eminenciás és Főtisztelendő
Christoph Schönborn bíboros úr részére
bécsi érsek

Wollzeile 2.
1010 Wien

Eminenciás és Főtisztelendő Bíboros, Érsek úr!

A Bécsben, halottak napjának csendes éjjelén történt merényletek híre mélyen megrendített, hisz alig néhány nappal a nizzai merénylet után megint ártatlan emberek váltak az erőszak áldozataivá. Terroristák ismét a vallás és Isten nevében öltek meg vétlen embereket, figyelmeztetés és indok nélkül.

Úgy vélem, hogy ezért nekünk, keresztényeknek még erősebben kell vallanunk és hirdetnünk, különösen is ezekben a sötét és szomorú napokban, hogy a terror és az erőszak ellen az egyetlen orvosság csak a szolidaritás és a dialógus lehet.

E nehéz órákban a saját magam, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjainak nevében is szeretném együttérzésemet és részvétemet kifejezni az áldozatok hozzátartozói és a sebesültek felé, imádsággal:

Budapest, 2020. november 3.

Dr. Veres András
győri megyéspüspök
az MKPK elnöke

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria