Bemutatkozott a Pázmány óvodapedagógus- és tanítóképzése Esztergomban

Hazai – 2019. november 27., szerda | 10:45

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) nyílt napot szervezett esztergomi képzési helyszínén november 26-án.

A program ismerkedős játékkal kezdődött, majd Juhász Márta tanszékvezető bemutatta az óvópedagógus és tanító alapképzési szakokat. Személyes tapasztalatain keresztül beszélt a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről Dejcző Fanni hallgató. Valkai Barbara felvételi referens a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalóiról tájékoztatta a megjelent középiskolás diákokat és szüleiket. Darázs Csenge Boglárka harmadéves óvodapedagógus hallgató az óvodai mindennapokról, gyakorlatokról, Ágoston Sára másodéves tanítószakos hallgató az első tanítási gyakorlat élményeiről és a gyerekek visszajelzéseiről beszélt. A központi tájékoztató végén a hallgatói önkormányzat munkájáról, rendezvényeiről és a hallgatói életről hallhattak az érdeklődők prezentációt Smiglag Viktóriától.

A tájékoztatókat követően az egyetemmel rendszeresen együttműködő esztergomi Játékkunyhó közreműködésével és a hallgatók vezetésével játékos foglalkozás kezdődött Kaland az osztályteremben címmel. A szabadulószobák módszertanához hasonló játékokon keresztül mutatták be a játékpedagógia alapjait.

Fakultatív programként az érdeklődők bejárhatták a Vitéz János Kollégiumot, illetve lehetőségük nyílt részt venni három szabadon látogatható előadáson.

A PPKE karai nyílt napokat tartanak novemberben, illetve januárban és februárban. Erről bővebben ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria