Bemutatták az elsőáldozókat Kapuváron

2019. február 8. péntek, 15:06

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola negyvennégy tanulója készül az első szentáldozásra idén. A Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódó iskolai szentmisén mutatták be őket a Szent Anna-templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Radó Tamás plébános celebrálta. Az elsőáldozásra készülő gyermekek fogadták az égő gyertyát, melynek fényénél megnyitották szívüket Isten kegyelmének, hogy az evangélium örömteli útján tudjanak járni. Az iskola egész közössége imádkozott az elsőáldozásra készülőkért, hogy szeretetben növekedve a Mennyei Atya tetszése szerint éljenek.

Forrás: Győri Egyházmegye; Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kapuvár

Fotó: Magyar László

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő