Benedek emeritus pápa beteg, de egészségi állapota nem ad okot az aggodalomra

Kitekintő – 2020. augusztus 4., kedd | 10:46

Georg Gänswein érsek, az emeritus pápa személyi titkára úgy véli, nincs ok az aggodalomra; igaz ugyan, hogy a 93 éves XVI. Benedek egy fájdalmas, de nem súlyos betegség akut fázisában szenved – közölte a vatikáni sajtószolgálat az újságírók kérdésére válaszolva, miután elterjedt a hír a médiában, hogy XVI. Benedek herpeszvírussal küzd, amely az arcát támadta meg.

Az emeritus pápát olyan gyulladás támadta meg az arcán, amely nagy fájdalmat okoz és erős antibiotikumos kezelést igényel. A hírt a német Passauer Neue Presse című lap szivárogtatta ki, arra hivatkozva, hogy a pápa életrajzírójától, Peter Seewaldtól származik.

Az író az elmúlt napokban mutatta meg XVI. Benedeknek az új életrajzát. Amikor találkozott vele, az emeritus pápa „a betegség ellenére optimistának látszott” – írja a német lap. Sőt, azt mondta, szeretne visszatérni az íráshoz, ami a zenéléssel együtt a kedvenc elfoglaltságai közé tartozik. Az emeritus pápa előrehaladott kora ellenére nagyon tisztán gondolkodik és mentálisan nagyon aktív.

Forrás és fotó: Avvenire

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria