Bérmálkozás Münchenben

Külhoni – 2014. június 2., hétfő | 9:56

Június első vasárnapján, a müncheni magyar hívek szentmiséjén nyolc fiatal részesült a bérmálás szentségében. A szertartást Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök vezette. Funke Attila beszámolója.

Koncelebrált Merka János müncheni magyar plébános és Dankó István római magyar lelkipásztor.

Szentbeszédében a főpásztor kifejezte: boldog, hogy újra müncheni hívei között lehet, mintha újra otthon lenne. (Hiszen majdnem két évtizedig mint plébános teljesített szolgálatot e német városban.) Felidézte, hogyan kapták meg az apostolok az első pünkösdön a Szentlelket, aki mostanáig bennünk és közöttünk munkálkodik. Csak néha mi nem vesszük észre – fogalmazott Cserháti Ferenc püspök. Mindegyik bérmálkozóhoz volt egy-egy személyes szava.

A szentmise a magyar Himnusz hangjaival ért véget. A bérmálkozókat és a híveket a Magyar Katolikus Misszióban állófogadás és ünnepség várta. Hangfelvételről hallhatták Mindszenty József bíboros 1974. július 3-án Münchenben elmondott beszédét.

Cserháti Ferenc a misszióban elmondott rövid értékelésében kifejtette: olyan embereknek kell lennünk, akikre büszke lehet a befogadó nép, de a saját nemzetünk is.

Kép: Funke Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria