Bibliai szereplőkről készítettek bábokat Kolozsváron

2019. március 4., hétfő | 10:00

Február 27-én, szerda délután bábkészítő műhelynek adott otthont a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittanterme. A foglalkozáson bibliai szereplők elevenedtek meg természetes anyagok felhasználásával.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A már pedagógusként dolgozó, valamint hittanárnak, óvónőnek vagy tanítónak készülő egyetemi hallgatók részvételével szervezett bábkészítő műhelyt Gozner Gabriella, a Szent Imre Római Katolikus Óvoda pedagógusa vezette. Irányításával a húsz érdeklődő pamutból, gyapjúposztóból és festett gyapjúból készített állóbábokat, amelyek elsősorban a Franz Kett nevével fémjelzett hitoktatási módszer alkalmazásához szükségesek.

Az óvodások és kisiskolások hitoktatásában használt, csak természetes anyagokból készült eszközöket használó pedagógiához nehezen szerezhetőek be megfelelő ember- és állatbábok, ezért a kolozsvári műhely ilyen téren hiánypótlónak is számít.

A jó hangulatú foglalkozás elején Kémenes Lóránt főesperes-plébános, aki szintén az élményalapú hitoktatás híve, örömét fejezte ki, és a plébánia további támogatásáról biztosította az érdeklődőket. A műhely következő alkalmán állatfigurákat készítenek a résztvevők.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Biblia , hitoktatás
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap