Bibliai szereplőkről készítettek bábokat Kolozsváron

2019. március 4., hétfő | 10:00

Február 27-én, szerda délután bábkészítő műhelynek adott otthont a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittanterme. A foglalkozáson bibliai szereplők elevenedtek meg természetes anyagok felhasználásával.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A már pedagógusként dolgozó, valamint hittanárnak, óvónőnek vagy tanítónak készülő egyetemi hallgatók részvételével szervezett bábkészítő műhelyt Gozner Gabriella, a Szent Imre Római Katolikus Óvoda pedagógusa vezette. Irányításával a húsz érdeklődő pamutból, gyapjúposztóból és festett gyapjúból készített állóbábokat, amelyek elsősorban a Franz Kett nevével fémjelzett hitoktatási módszer alkalmazásához szükségesek.

Az óvodások és kisiskolások hitoktatásában használt, csak természetes anyagokból készült eszközöket használó pedagógiához nehezen szerezhetőek be megfelelő ember- és állatbábok, ezért a kolozsvári műhely ilyen téren hiánypótlónak is számít.

A jó hangulatú foglalkozás elején Kémenes Lóránt főesperes-plébános, aki szintén az élményalapú hitoktatás híve, örömét fejezte ki, és a plébánia további támogatásáról biztosította az érdeklődőket. A műhely következő alkalmán állatfigurákat készítenek a résztvevők.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Biblia , hitoktatás
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök