Blogokkal is bővült a Magyar Kurír linktára

Hazai – 2011. március 23., szerda | 15:05

Számos magyar és külföldi oldallal, valamint blogokkal frissült a Magyar Kurír linkgyűjteménye.

Linkgyűjteményünkben eddig is könnyen elérhetőek voltak a magyar és a határontúli egyházmegyék, különböző országok püspöki karainak valamint számos hazai, határon túli és külföldi katolikus újságnak a honlapjai, ahogy a lelkiségi mozgalmak, szerzetesrendek, szemináriumok, hittudományi főiskolák sem maradtak ki a felsorolásból. Szerepelnek linktárunkban az egyetemi lelkészségek, lelkigyakorlatos házak linkjei is. Emellett számos egyéb katolikus szervezet, közösség, kezdeményezés honlapja is megtalálható a gyűjteményben, többek közt az Ifjúság vagy a Család címszava alatt. A protestáns történelmi egyházak, az ökumenikus szervezetek linkjei az Ökumené címszó alatt találhatók meg.

Az idők folyamán több link elavult, egyes honlapok megszűntek vagy elköltöztek. Ezeket igyekeztünk kijavítani, az új elérhetőséget feltüntetni linktárunkban. Mindemellett bővültünk is: felvettünk a gyűjteménybe számos további külföldi hírportált, az különböző címszavak (Ifjúság; Ökumené, Felsőoktatás; Egyéb magyar oldalak; Zene az egyházban, liturgia) alá is bekerültek újabb honlapok.

Új kategóriákat is készítettünk: Lovagrendek címszó alatt felvettünk három magyarországi lovagrendet a linktárba, az Egyéb külföldi oldalak pedig alatt olyan angol nyelvű portálokat gyűjtöttünk össze, amelyek nem hírportálok, de jó tájékozódási pontot jelenthetnek (Acton Institute, Catholic Education, Ethics and Public Policy Center, Fish Eaters, Gloria tv, Ignatius.com, Papal encyclicals online, Peter Kreeft honlapja, SIGNIS, UCIP). Végül pedig külön összegyűjtöttünk számos magyar és külföldi blogot, utóbbiak elsősorban angol, spanyol és olasz nyelvűek.

A linkajánló korántsem teljes, ami természetesen nem értékítéletet jelent. A legjobb szándékkal sem tudnánk olyan listát olvasóink elé tárni, amely minden fontos katolikus honlapot tartalmaz. A bővítésen folyamatosan dolgozunk, ugyanakkor terjedelmi korlátokat is figyelembe kell vennünk, hogy átlátható legyen a gyűjtemény.

Magyar Kurír