Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeztek Litéren

2017. április 23. vasárnap 14:40

Az április 22-i ünnepség a litéri temetőben, Bódi Mária Magdolna sírjánál kezdődött, majd Márfi Gyula érsek vezetésével a dicsőséges rózsafüzért imádkozva a vértanúság helyére vonultak.

A vértanú szobránál Seregély István nyugalmazott egri érsek ünnepi szentmisét mutatott be háladásul azért, hogy boldoggá avatási iratok már Rómában vannak.

Szentbeszédében Kovács Gergely szentszéki posztulátor elmondta, hogy a Szentek Ügyeinek Kongregációjában most először bontják fel az iratokat április 24-én. A posztulátor hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a sok száz folyamatban lévő boldoggá avatási eljárás között a szerzetesek, papok mellett egy egyszerű munkáslány ügye is megjelenhet.

A szentmise végén Bódi Mária Magdolna unokahúga is megemlékezett nagynénjéről.

Az ünnepségen a főegyházmegyei karitász önkéntesei is részt vettek, akik a szentmiét követően a litéri kultúrházban szervezett találkozón ismerhették meg jobban Bódi Mária Magdolna vértanú életét.

Forrás és képek: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat