Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeztek Litéren

2017. április 23. vasárnap 14:40

Az április 22-i ünnepség a litéri temetőben, Bódi Mária Magdolna sírjánál kezdődött, majd Márfi Gyula érsek vezetésével a dicsőséges rózsafüzért imádkozva a vértanúság helyére vonultak.

A vértanú szobránál Seregély István nyugalmazott egri érsek ünnepi szentmisét mutatott be háladásul azért, hogy boldoggá avatási iratok már Rómában vannak.

Szentbeszédében Kovács Gergely szentszéki posztulátor elmondta, hogy a Szentek Ügyeinek Kongregációjában most először bontják fel az iratokat április 24-én. A posztulátor hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a sok száz folyamatban lévő boldoggá avatási eljárás között a szerzetesek, papok mellett egy egyszerű munkáslány ügye is megjelenhet.

A szentmise végén Bódi Mária Magdolna unokahúga is megemlékezett nagynénjéről.

Az ünnepségen a főegyházmegyei karitász önkéntesei is részt vettek, akik a szentmiét követően a litéri kultúrházban szervezett találkozón ismerhették meg jobban Bódi Mária Magdolna vértanú életét.

Forrás és képek: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat