Boldoggá avatták Antal Veronikát

Külhoni – 2018. szeptember 22., szombat | 16:40

Szeptember 22-én boldoggá avatták Antal Veronika (1935–1958) vértanút szülőfalujában, a moldvai Nisiporeștiben. A helyi Szűz Mária mennybevétele templomban bemutatott boldoggáavatási szentmisén Ferenc pápa nevében jelen volt Giovanni Angelo Becciu érsek, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa.

„Ez a fiatal lány példakép számunkra, az evangélium bátor tanúságtévője. Jézusnak szentelte életét, és hozzá volt hűséges a tragikus körülmények között történt haláláig, egy olyan országban, melynek keresztényei számára nem ismeretlen a hitért vállalt nagy szenvedés és üldöztetés” – Giovanni Angelo Becciu érsek, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa Ferenc pápa nevében ezzel a gondolattal kezdte Antal Veronika szűz és vértanú boldoggá avatási szentmiséjét a Neamț megyei Nisiporeștiben.

A iași római katolikus egyházmegyéhez tartozó település Szűz Mária mennybevétele-templomában tartott ünnepi szertartást több rádió és a romániai televízió is élő adásban közvetítette szeptember 22-én, szombaton délelőtt.

Ferenc pápa 2018 januárjában ismerte el a fiatal ferences harmadrendi moldvai csángó lány vértanúságát. A huszonhárom éves lányt bérmálási szentmiséről hazatérőben ölték meg. Tisztaságát védte.

Forrás: Romkat.ro

Fotók: Radio Maria Romania/ Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria