Covid-pozitív bencés diák

Hazai – 2020. szeptember 5., szombat | 14:28

Az alábbiakban a Pannonhalmi Főapátság közleményét tesszük közzé.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium végzős évfolyamában egy diák pozitív koronavírus tesztet produkált. A folyamatos bentlakásos rendszerben működő iskola éppen a hasonló esetek kezelésére és a fertőzés tovább terjedésének megakadályozására, járványügyi szakértőkkel egyeztetve még a nyár folyamán kidolgozott egy védekezési protokollt. Ennek értelmében az egész végzős évfolyam (egy kohorsz) a kollégium elkülönített tetőtéri szobáiban, önkéntes karanténban várja a hétfői és szerdai csoportos tesztelést, a diákokkal szoros kontaktusba került prefektusok (kollégiumi nevelőtanárok) szintén. Az esetről és az eljárási protokollról értesítették valamennyi diák szüleit.

Ez a bentlakásos egyházi iskola sajátos adottságai révén védett és jól védhető oktatási intézmény, mivel épületét tekintve elkülönülten, biztonsági szolgálattal védett világörökségi helyszín területén működik, egykapus beléptetési rendszerrel óvva a bentlakó diákokat, tanárokat, szerzeteseket egyaránt.

A bencés gimnázium a Kárpát-medence egész területéről iskoláz be diákokat. A határokon túlról érkezett tanulók két negatív teszt után költözhettek be és kezdhették meg tanulmányaikat.

Forrás: Pannonhalmi Főapátság

Fotó: Hajdú D. András

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria