Családi imalánccal készülnek az eucharisztikus kongresszusra a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2020. szeptember 21., hétfő | 9:00

2021. szeptember 5–12. között Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK). A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága kezdeményezésére szeptember 20-án Imalánc 2.0 címmel családi imafüzér indul az esemény előkészületeként. A NEK alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az Egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.

„Szeretnénk családjainkkal együtt tovább készülni erre az ünnepre, és együtt közeledni Krisztushoz, ezért újra hívunk Titeket, hogy töltsük meg imával a hátralévő előkészületi időt” – szól a családpasztorációs bizottság felhívása.

A Szent Család-járás hagyományához hasonlóan szeptember 20-án az egyházmegyében útnak indítanak hat NEK-es „vándorképet”. Arra hívják a családokat, hogy amíg náluk van a kép, különösen is hordozzák imádságban a családokat, az egyházmegyét. Hétről hétre személyes kapcsolatok révén jár családról családra a kép, abban a reményben, hogy nem szakad meg az út. Így egy év alatt több száz családot vonnak be az imaláncba, összekapcsolódva és megélve a Krisztusban való egységet.

„Amikor Hozzátok érkezik a kép, minden kötöttség nélkül egyénileg, párban, családilag hordozzátok a családokat, egyházmegyénket imáitokban! A hetetek végén pedig szólítsatok meg egy számotokra kedves családot (lehet bárki, aki nyitott az imára: rokon, barát, munkatárs, iskolatárs, szomszéd...), hogy náluk folytassa útját a kép!” – kérik a szervezők, hozzátéve, bíznak az emberek nyitottságában, hiszik, hogy értékes és maradandó gyümölcsei lesznek a közös imádságnak.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria