Cserháti Ferenc püspök missziós látogatása Frankfurtban és Giessenben

Külhoni – 2020. február 25., kedd | 16:01

A külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök február 23-án missziós látogatást tett a németországi Frankfurt am Main és Giessen városában a Szent Erzsébet Magyar Katolikus Egyházközség közösségeinél.

Missziós látogatását megelőzően Cserháti Ferenc püspök február 22-én, szombaton este a frankfurti dóm plébániáján kétórás megbeszélést folytatott a limburgi egyházmegye képviselőivel, az idegen anyanyelvű katolikus egyházközösségek referensével, Alexandra Schumannal és az egyházmegye frankfurti püspöki megbízottjával, Johannes zu Eltzcel a frankfurti magyar katolikus egyházközség papi szolgálatának jövőjéről és az egyházközség helyzetéről.

A külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök február 23-án, vasárnap délelőtt Giessenben celebrált szentmisét, mintegy ötven hívő jelenlétében. Délután Frankfurtban mutatta be a legszentebb áldozatot – ezen a szentmisén közel kétszáz hívő vett részt.

Cserháti Ferenc prédikációjában a felolvasott evangéliumra utalva kifejtette: a hegyi beszéd minden hívő keresztény kalauzának tekintendő, mivel abban Jézus erkölcsi elvárását fogalmazta meg követői számára.

Frankfurtban a szentmisét követően szeretetvendégséget és megemlékezést tartottak.

A Szent Erzsébet Magyar Katolikus Egyházközség tagjai – Cserháti Ferenc püspök; a meghívott barátok, családok és vendégek jelenlétében – a közelmúltban elhunyt idősebb Klement Kornél Imrére, a frankfurti magyar 84. Számú Lehel Vezér Cserkészcsapat alapítójára emlékeztek, aki 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, korábban pedig az 1956-os Emlékérme és Emléklap kitüntetésben részesült.

Szöveg: ifj. Klement Kornél, a frankfurti magyar katolikus egyháztanács tagja

Forrás: MKPK – Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálat; Szent Erzsébet Magyar Katolikus Egyházközség, Frankfurt am Main

Fotó: Fogarasi Sarolta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria