Csillagászati távcsövet nyertek a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola tanulói

Kishírek – 2016. május 24., kedd | 11:05

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola diákjai megnyerték a – Magyarország legnagyobb mobil planetáriumát működtető – szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület országos pályázatát. Jutalmuk egy nagy értékű csillagászati távcső, amelyet júniusban kap meg az iskola.

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában már ötödik éve működik a csillagász szakkör, melynek keretében Veres Gábor iskolalelkész, amatőr csillagász vezetésével a diákok a Teremtő által alkotott világegyetem egy különleges szeletével, az égbolt csodáival ismerkedhetnek meg.

A csillagászat története, az égbolt megfigyeléséhez használt műszerek használatának elsajátítása mellett a szakkör kiemelt figyelmet fordít a Naprendszer felfedezésére is. Ehhez kapcsolódott a Partiscum Csillagászati Egyesület országos pályázata Építsd meg a Naprendszert címmel, amelyen nagy örömmel vettek részt a szakkörre járó tanulók. A Naprendszer modellezéséhez sokféle technikát alkalmaztak, ami sikerélményhez juttatott minden alkotó gyermeket és a pályázaton a győzelmet jelentette.

Országos első helyezést értek el, jutalomként egy nagy értékű csillagászati távcsövet nyertek. Ennek átadására júniusban kerül majd sor, amikor az egyesület elnöke személyesen látogat el Miskolcra és adja át a nyereményt.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria