Csiszér László tartott missziós alkalmat a kaposvári börtönben

Kishírek – 2024. június 11., kedd | 16:35

Csiszér László és zenekara börtönmissziós délutánt tartott a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet Szent Lénárdról nevezett börtönkápolnájában június 6-án, Sitkei Lukács diakónus, börtönlelkész meghívására.

A dicsőítő imaalkalmon a fogvatartottakon kívül a kaposvári börtönmisszió és a Cursillo önkéntes munkatársai is jelen voltak.

„Az ószövetségi Szentírás azt tanítja, hogy a mennyei Atyának tetszik az énekkel, zenével szóló dicséret. Dávid király korában az Ászáf által vezetett énekesek és zenészek feladata az volt, hogy hirdessék, magasztalják és dicsérjék Izráel Istenét. Az Ászáf név emlékeztet minket az ókori Izrael vallási és zenei hagyományaira, és arra, hogy az emberek hogyan találtak lelki megnyugvást az imádságokban és dicséretekben. Az Istennek tetsző dicsőítés mindig a megtapasztalt kegyelemről, szabadításról szól. Egyszerre szól Istennek, a dicsőítettnek, és szól az azt meghalló embereknek, akiknek a dicsőítés bizonyságtétel Isten hatalmáról és kegyelméről” – fogalmazott a börtönlelkész.

Majd Ferenc pápa szavait idézte: „…[az] Egyházban helyet [kell] adjunk a hálaadásnak, a dicséretnek, a dicsőítésnek, hogy tudjunk rácsodálkozni Isten kegyelmére.”

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Sitkei Lukács

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria