Egész Olaszország területén szüneteltetik a szentmiséket

Kitekintő – 2020. március 9., hétfő | 12:06

Az Olasz Püspöki Konferencia (Conferenza Episcopale Italiana) március 9-től április 3-ig felfüggesztette a nyilvános szentmisék bemutatását, együttműködve az olasz kormánnyal a koronavírus terjedésének megállításában.

A püspöki konferencia ily módon az olasz kormány intézkedéseit elfogadva, amelyeket a vírussal kapcsolatos szükséghelyzetben elrendelt. Közleményükben hangsúlyozzák, kizárólag az a szándék vezeti őket, hogy hozzájáruljanak a közegészségügy védelméhez.

A minisztertanács elnökségének dekrétuma ma, március 9-én lép érvénybe, megelőző célzattal elrendeli minden polgári és vallási szertartás felfüggesztését az egész ország területén, beleértve a temetési szertartásokat is. A rendelkezés kötelezően magában foglalja a nyilvános szentmiséket és az egyházi temetéseket is. 

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.

Forrás: Agensir.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria