Egy rakat kirakat: Aluljárót szépítenek a máltaiak

Hazai – 2014. október 2., csütörtök | 10:02

A fővárosi Dózsa György úti aluljáróban látható plakáthelyek és kirakatok ötletes, kreatív kitöltésére hirdetett pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a MAHÍR. A pályázatra bárki benyújthatja ötletét november 6-áig – tájékoztat a Máltai.hu.

A szeretetszolgálat korábban a Nyugati téri aluljárót fogadta jelképesen örökbe, most az ugyancsak elhanyagolt Dózsa György úti aluljáró környezetének rendezését tűzte ki célul.

Az Egy rakat kirakat – Ezt rakd ki! címmel, a MAHÍR-ral közösen meghirdetett pályázat keretében ötletes alkotásokat keresnek a Dózsa György úti metrómegállóban lévő, bérlő nélküli kirakatok kreatív hasznosítására. Így egyrészt társadalmilag hasznos, aktivitásra késztető mondanivaló kerühet a kirakatokba, másrészt kulturált, rendezett aluljáróban lehet majd közlekedni.

A pályázaton bárki részt vehet, aki úgy érzi, van egy jó, megvalósítható ötlete. Tartalmi és formai megkötés nincs, de a tervek elkészítésekor figyelembe kell venni a kirakatok méreteit, funkcióját, szem előtt kell tartani a pályázat költséghatékony megvalósíthatóságát, és azt, hogy az elkészült tervek, installációk mellé nem tudnak őrt állítani.

Pályázni november 6-án déli 12 óráig lehet a magyarmaltaiszeretetszolgalat@gmail.com e-mail címen. A beérkezett érvényes pályázatokat szakmai zsűri értékeli, majd november 30-ig kiválasztják közülük a legérdekesebb, leginspirálóbb megoldásokat. A nyertes alkotóknak a kivitelezésben is közre kell működniük.

A pályázat részletes kiírása itt olvasható.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria