Egyetemi hallgatók szerveztek ökumenikus jótékonysági farsangot Budapesten

Hazai – 2019. március 5., kedd | 11:10

Február 28-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében budapesti egyetemek hallgatói és oktatói vettek részt az ökumenikus farsangi ünnepségen, amelynek bevételét a Károli Egyetem kollégiumában történt tűzesetben elhunyt édesapa családjának ajánlották fel.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola által szervezett jótékonysági ökumenikus farsangra meghívták a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara és az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóit és oktatóit.

Egyetemi hallgatók kezdeményezték az ökumenikus programot. Tőlük eredt az ötlet, hogy olyan farsangot szervezzenek, amelyen a többi felekezettel együtt „partizhatnak”.


Az est dicsőítéssel kezdődött, majd az arra vállalkozó résztvevők bemutathatták kreatív és színes jelmezkölteményeiket, melyeket a zsűri és a közönség értékelt. Ezt különféle közösségépítő játékok és táncház követte; a farsang hangulatát a Jászok Együttes tette felejthetetlenné. 

Miért jótékonysági? Értesültek a Károli Egyetem Ráday utcai kollégiumában történt tűzesetről, és úgy gondolták, hogy segíteni szeretnének. Nemcsak anyagilag próbálták támogatni őket, hanem közös dicsőítés, közös program szervezésével is, segítve őket lelki felépülésükben. A rendezvényen befolyt összegből a tűzesetben elhunyt édesapa családját támogatják.

Az esemény hangulatából, visszhangjából ítélve folytatódni fog a párbeszéd a különböző hittudományi karok hallgatói között.

Forrás: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar Diákbizottsága

Fotó: Orbán Gellért

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria