Egyházi könyvtáros komoly szakmai elismerése

2010. május 14., péntek | 9:15

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség „A könyvtárügyért” elnevezésű kitüntetését az idén Ásványi Ilonának, a Pannonhalmi Főapátság Főapátsági Könyvtár helyettes igazgatójának adományozta.

Ásványi Ilona 1990-től dolgozik munkatársként Pannonhalmán. 1998-tól a Főapátsági Könyvtár helyettes igazgatója, 1999-től az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) titkára, 2004 és 2007 között elnöke. Jelentős szerepe van a modern egyházi könyvtárügy megteremtésében, abban, hogy az egyházi könyvtárak és gyűjtemények a rendszerváltozást követően ismét elfoglalhatták méltó és megfelelő helyüket a nemzeti kulturális életben és a magyar könyvtári rendszerben.

A kitüntetést a magyar könyvtárügyben és a szövetség munkájában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek elismerésére alapították, és évente két személynek adományozzák oda. A díj átadására szerdán került sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség éves közgyűlésén.

Dejcsics Konrád OSB/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

2019. május 24., péntek