Egyházmegyei családos tábort rendeztek a partiumi Lippán

Külhoni – 2021. augusztus 5., csütörtök | 15:21

Az Amoris laetitia apostoli buzdítás adta a témáját a Temesvári Római Katolikus Egyházmegyében, Lippán megszervezett családos tábornak, amelyet M. Böbe schönstatti nővér és Szilvágyi Zsolt püspöki helynök szerveztek. Kilenc család vett részt július 30. és augusztus 1. között a Lippán, a karitász által működtetett Jakobus-házban megtartott programon.

A találkozó július 30-án, pénteken a kora esti órákban kezdődött. A közös vacsora után bemutatkoztak a családok, és megismerkedtek egymással.

Szombaton a reggeli torna és a reggeli után Szilvágyi Zsolt mutatott be szentmisét. Ezt követően a házaspároknak Böbe nővér a Szentatya által meghirdetett családév alkalmából a családban megélhető és felfedezendő öröm forrásairól tartott előadást. Néhány gyakorlati példán keresztül felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a szeretetből fakadó öröm boldog családokat eredményez. Az előadást páros beszélgetés, majd megosztókör követte. A felnőttek minőségi együttléte idején a gyermekek játékokban és kézműves-foglalkozáson vettek részt. A délután során a családok Böbe nővér vezetésével különféle ügyességi játékokban mérték össze rátermettségüket. A vacsorát követően minden család vidám produkcióval szórakoztatta a többieket, végül az est fénypontját a tábortűz jelentette.

Vasárnap Böbe nővér előadása középpontjába a Szent József-év kapcsán az édesapák kerültek. Az előadás után páros beszélgetés, majd megosztókör következett. A gyermekek számára Lázár Erika cukrász szervezett mézeskalács-díszítést. A programot a családokért felajánlott szentmise követte.

Az egyik résztvevő, Köles Katalin szerint jó volt megtapasztalni, hogy a különbözőség és ismeretlenség ellenére milyen jó együtt játszani más családokkal, illetve jó volt megfigyelni a családos hétvégén az öröm fontosságát. Kovács Edit és Zsolt beszámolójukban szintén köszönetüket fejezték ki a szervezőknek a tartalmas és léleképítő hétvégéért.

A teljes beszámolót ITT olvashatják.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye/romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria