Egyházmegyei hangverseny a pécsi Kodály Központban

Hazai – 2018. december 14., péntek | 9:57

Udvardy György püspök idén is hangversennyel ajándékozta meg a Pécsi Egyházmegye partnereit és munkatársait – hálából fáradozásukért és a gyümölcsöző együttműködésükért. A december 11-én, nyolcadik alkalommal megszervezett koncert helyszíne a pécsi Kodály Központ volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Udvardy György püspök beszédében megköszönte a Pécsi Egyházmegye partnereinek, az intézmények dolgozóinak, a közösségeknek az elmúlt évben végzett munkát, szolgálatukat.

„Nagyon sokszor a vágyaink, az előítéleteink, a megszokásaink, a félelmeink falai nem engedik, hogy közeledjünk egymáshoz és Jézushoz. Szükséges olyan alkalom, pillanat, közösségi élmény, amikor önkéntelenül is megtisztulva, a tisztaság utáni vágyban erőt nyerve mégiscsak bátran közelítünk egymás felé. Egészen bizonyos, hogy a zene csodálatos nyelvén még inkább kitisztulnak vágyaink, tisztán készülhetünk az ünnepre” – fogalmazott a főpásztor.

Az esten Carl Maria von Weber-, Antonio Vivaldi- és Pjotr Iljics Csajkovszkij-műveket hallhatott a közönség Lakatos György fagottművész és a debreceni Kodály Filharmonikusok előadásában, Kovács László karmester vezényletével.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria