Egyházmegyéken átívelő Karitász-összefogás a Hungária Nagycirkuszért

Hazai – 2020. május 25., hétfő | 17:20

A Katolikus Karitász és két egyházmegyei szervezete, a Győri Egyházmegyei és a Váci Egyházmegyei Karitász összefogással segített a Hungária Nagycirkusz Győrben rekedt tagjainak.

A járvány magyarországi terjedésének időszakában Kraj Henrik cirkuszigazgató kereste meg a Győri Egyházmegyei Karitászt, mivel győri turnéjuk megkezdését a márciusban bevezetett kijárási korlátozások ellehetetlenítették. A győri szervezet a Katolikus Karitász jóvoltából tartós élelmiszert tudott azonnal adományozni Magyarország egyik legrégebbi cirkuszdinasztiájának megsegítésére. Emellett felvették a kapcsolatot a Váci Egyházmegyei Karitásszal, amely az igazgató Maglódon élő idős szüleinek nyújtott segítséget, az édesapát épp a születésnapján lepte meg rendkívüli adománnyal. Időközben a Matusz Vad Kft., a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., valamint a Ceres Sütőipari Zrt. ajánlotta fel segítségét a cirkusz állatainak átmeneti táplálására.

A Győrben maradt cirkuszi társulat nehéz helyzetéről személyesen is meggyőződve a Katolikus Karitász nemrég további 20 tartósélelmiszer-csomagot adományozott rendkívüli adománykeretéből a közösségnek, amit a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai vittek el a helyszínre május 19-én.

Forrás: Paksa Balázs/Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria