Egyháztanácsosok találkozója a Szatmár megyei Erdődhegyen

Kishírek – 2023. január 27., péntek | 10:20

A Szatmári Római Katolikus Püspökség, Világiak Irodája szervezésében január 20–22-én egyháztanácsos találkozót tartottak a szatmári Erdőd városához tartozó Erdődhegyen.

A tizenkilencedik alkalommal szervezett egyházmegyei szintű találkozón számos plébániaközösség képviseltette magát. Az idei találkozó a Gondviselés éve jegyében zajlott.

A péntek esti megérkezés arról szólt, ki hogyan és miben tapasztalta meg az utóbbi időben Isten megtartó erejét.

Szombaton elsőként Lepedus István, a világiak irodája referense az egyháztanácsos küldetésről beszélt az evangélium tükrében kiemelve, hogy a szolgálat titka az Isten általi meghívásban rejlik, hiszen leggyakrabban az Istennel való kapcsolat kerül szóba.

A találkozón Fanea József kökényesdi plébános művészettörténeti előadást tartott a vatikáni Sixtus-kápolna freskóiról. Az ismeretekben, de humorban is bővelkedő előadást a résztvevők kérdései, majd néhány résztvevő beszámolója követte arról, mit jelentett számukra életükben és hivatásukban az egyháztanácsos találkozókon való rendszeres részvétel, e találkozó előadásai és a jelenlévők személyes megosztásai.

Délután plébánialátogatásra került sor a krasznabélteki egyháztanácsosok és a nőszövetség vendéglátásában.

A találkozó szentmisével, majd Krasznabéltek egyik borpincéjének vendéglátó termében tartott kötetlen beszélgetéssel zárult.

Forrás és fotó: romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria