Együttműködési megállapodást kötött a szegedi Gál Ferenc Egyetem és a római Pápai Szalézi Egyetem

Hazai – 2024. április 17., szerda | 9:48

Április 11-én Rómában ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a római Pápai Szalézi Egyetem és a szegedi Gál Ferenc Egyetem vezetősége. A Dux László rektor által vezetett delegáció az együttműködés létrehozásával tovább növelte a Gál Ferenc Egyetem nemzetközi tudományos beágyazottságát.

A közös kutatási projektek létrehozása mellett mindkét fél elköteleződött a tanulmányi és oktatói mobilitás viszonosságon alapuló támogatása, a közös publikációk készítése, valamint a vendégoktatók kölcsönös biztosítása mellett. A megállapodás értelmében az egyetemek hallgatói lehetőséget kapnak a jövőben arra is, hogy szakdolgozataik elkészítéséhez a partnerintézményből válasszanak konzulenst.

Az ünnepélyes aláírásra a Pápai Szalézi Egyetem római campusán került sor, ahol Andrea Bozzolo rektor Jarosław Rochowiak főtitkárral és Ubaldo Montisci professzorral együtt fogadta az ötfős magyar küldöttséget. A Gál Ferenc Egyetemet a hivatalos látogatás során – Dux László rektor mellett – Kiss-Rigó László megyéspüspök, Kovács József kanonok, a Szent Gellért Szeminárium rektora, Serfőző Levente oktatási helynök, valamint Róth Márton, a Szeged-Csanádi Egyházmegye nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója képviselte.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria