Elhunyt Dino Impagliazzo, aki ételt és vigaszt vitt a római szegényeknek

Kitekintő – 2021. július 30., péntek | 16:20

Ferenc pápa személyes hangú levelet küldött Marco Impagliazzónak, a Sant’Egidio közösség elnökének, akinek édesapja július 25-én elhunyt. Biztos tanítást hagyott hátra fiának, életét a szegények megsegítésének szentelte és az evangélium útján járt – írja üzenetében a pápa.

Ferenc pápa és Dino Impagliazzo öt évvel ezelőtt találkozott személyesen, a Rómában élő szegényekről és hajléktalanokról beszéltek. Amikor a Szentatya tudomást szerzett róla, hogy múlt vasárnap elhunyt a 91 éves férfi, azonnal részvétét nyilvánította fiának, aki a Sant’Egidio közösség elnöke.

„Egy szülő elvesztése, még ha bele is illeszkedik Isten misztériumába, mindig fájdalmas. Adjunk hálát az Úrnak a jótéteményekért, amelyeket édesapjának adott földi élete során” – írja levelében a pápa, majd az elhunyt evangéliumi érdemeiről szólva kiemeli: megtanította fiát az evangélium útján járni, szeretni a szegényeket (a szegények séfjének nevezték). Minden napja dolgosan, a nagylelkűség jegyében telt: ezzel bátorító tanúságtételt és biztos tanítást adott az életről. A pápa Isten irgalmába ajánlja Dino Impagliazzo lelkét, majd közelségéről és imáiról biztosítja Marcót és családját, valamennyiükre Isten áldását kérve.

A temetési szertartást Konrad Krajewski bíboros, pápai főalamizsnás végezte július 27-én, a római Sant’Egidio-templomban. A családon és a közösség képviselőin túl jelen voltak a Fokoláre Mozgalom tagjai, valamint Riccardo Segni római főrabbi, illetve számos szegény és hajléktalan, akiket az elhunyt gondozott, Krisztus arcát ismerve föl bennük. Hogy ételt adjon nekik, és ezzel együtt vigaszt, barátságát és figyelmét is, Dino Impagliazzo megalapította a RomAmor egyesületet.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria