Első alkalommal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált

Hazai – 2019. február 11., hétfő | 13:12

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált február 8-án. Az estélyi mulatságon, melynek a Kölcsey Központ bálterme adott helyet, a város hat római katolikus plébániájának hívei vettek részt, közel nyolcszázan.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A bálon pohárköszöntőt mondott Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök és Papp László, Debrecen polgármestere. A főpásztor emlékeztetett, a mulatság kifejezés magában hordozza azt, hogyan, mivel „múlatja” az ember az időt; rámutatott: ha szeretetben vagyunk együtt, egymást ajándékozzuk meg a létezés örömével, akkor az idő megtelik igazi tartalommal, értékkel. Böjte Csabát idézve Palánki Ferenc hozzátette, ha valaki a másik embernek jó élményt szerez, életét jobbá teszi, azzal önmagának is nagy örömet ad, hiszen az élmény szóban benne van az élet kifejezés.

Legyünk mi is jobbak, múlassuk az időt igazi tartalommal, értékkel és szeretettel – zárta köszöntőjét a megyéspüspök, majd köszönetet mondott a bál megrendezéséért a szervezőknek és a támogatóknak.

Papp László polgármester köszöntőbeszédében elmondta, nagy értéknek tekinti, hogy a keresztény felekezetek, amelyek Debrecen legfontosabb bástyái, az oktatástól kezdve a karitatív tevékenységen át a legkülönbözőbb társadalmi eseményekig nagyon fontos szerepet töltenek be a városban, és óriási erőt adnak az itt élőknek.

A köszöntők után műsorok következtek, elsőként Dánielfy Gergely és Tordai Zoltán léptek színpadra. Közreműködtek továbbá a ZENEDE diákjai, zongorán játszott Buka Péter, a Svetits Intézet diákjai nyitótáncot táncoltak, a Szent József Gimnázium tanulói countryt, a debreceni egyetemi lelkészség fiataljai pedig charlestont jártak. Szórakoztatták a közönséget az Ady Endre Gimnázium diákjai is, valamint Bihari Gellért stand up comedy előadása. A talpalávalót a Slack Zenekar biztosította.

A bál moderátora Mikos Ákos, a Magyar Katolikus Rádió munkatársa volt.

A tombolajegyek eladásából származó bevétellel és a nagyobb összegű felajánlásokkal a hajléktalanellátásban is szolgáló debreceni karitászcsoportot támogatták.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabó Dávid

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria