Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését segíti az Edumodul oktatói platformhoz készült kézikönyv

Külhoni – 2020. november 29., vasárnap | 13:01

Eltérő fejlődésű gyermekekkel foglalkozó szakembereknek nyújt útmutatást az Edumodul platform használatára vonatkozóan a most hozzáférhetővé vált kézikönyv.

A napokban zárul az „Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással” című Erasmus+ projekt, amelyet a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezettel és a kassai Centrum Libertával együtt valósított meg. A kétéves projekt keretében a részt vevő felek egy online fejlesztő platformot hoztak létre, amely magyarul, románul, szlovákul és angolul is elérhető.

Az e-learning felület használata szakemberek és szülők számára egyaránt díjmentes, mindössze előzetes regisztrációt igényel. Az Edumodul hat fejlesztési terület köré épül: nagymozgás, finommozgás, kommunikáció, szocializáció, önállóság és gondolkodás.

Az e-learning platform a korai fejlesztés területén dolgozó szakemberek munkáját kívánja segíteni, kiegészítve, változatosabbá téve a szemtől szemben zajló terápiás foglalkozásokat, de semmiképpen nem helyettesítve azokat. A platform révén lehetővé tett otthoni foglalkozások, gyakorlatok során a szülő a terapeutával szorosan együttműködve, a szakember tanácsai alapján használja a felületet és végzi gyermekével a feladatokat.

Mint minden online felületnek, az Edumodulnak is megvan a saját szerkezete és szabályai. Hogy megkönnyítsék a szakemberek munkáját, akik a platformra modulokat és leckéket, valamint videoanyagokat kívánnak készíteni és feltölteni, továbbá a felületet mindennapi fejlesztő tevékenységük során aktívan használni, az Erasmus+ projektcsapat tagjai egy kézikönyvet dolgoztak ki, amely minden fontos tudnivalót tartalmaz a témával kapcsolatban.

A kiadvány – mely magyar és román nyelven megtalálható a szervezet honlapján, a Letölthető anyagok menüpont alatt – ingyenesen, minden érdeklődő számára elérhető.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkatársai bíznak abban, hogy az e-learning platform egy igazi, nyitott, minden érdeklődő számára hozzáférhető tudástárrá válik az elkövetkező időszakban, olyan felületté, amelyre romániai, magyarországi és szlovákiai szakemberek jóvoltából értékes és hasznos tartalmak kerülnek majd fel.

Szöveg: Palincas Erika

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria